Скачати
Основні тенденції в галузі лабораторной медицини. Зміни в наданні медичних послуг та в організації медичних лабораторій в ЄС і світі. Чинники, що впливають на організацію лабораторної медицини. Шляхи вирішення проблеми скорочення ресурсів медицини( оптимізація обмежених ресурсів (оптимізація ресурсних потреб охорони здоров’я). Тенденції до постійного скорочення кількості і централізації медичних лабораторій. Роль централізованих лабораторій. Нові базові компетенції лабораторних фахівців. Зміни в законодавстві ЄС стосовно визнання професійної кваліфікації, визнання професійної кваліфікації в ЄС, пропозиції щодо вимоги до підготовки. Зміст програми підготовки(пропозиції щодо змісту підготовки), практичні підходи до контролю якості на основі аналізу ризиків у медичній лабораторії (етапи виникнення аналітичних помилок). Навіщо потрібен контроль якості на основі аналізу ризиків. Настанова CLSI EP-23 «Лабораторний контроль якості на основі менеджменту ризиків», реагування на позаштатні ситуації, оцінка впливу на результати пацієнтів. Запобігання помилкам і зменшення ризиків для пацієнтів. Індикатори якості як засіб зменшення ризику діагностичних помилок. Діагностичні помилки (причини виникнення помилок в діагностичному процесі), якість в лабораторній медицині, критерії якості лабораторних досліджень. Індикатори якості (ІЯ): ІЯ в лабораторній медицині, ІЯ визначення з ISO15189:2012, ІЯ в лабораторній медицині критерії гармонізації. Гармонізація лабораторних практик і референтних інтервалів (гармонізація лабораторних практик: завдання виробників, настанови і результати досліджень, що лежать в її основі). Клінічна інтерпретація референтних інтервалів(регуляторні вимоги: США. Фактори, що впливають на лабораторні результати та їх інтерпретацію, референтний інтервал ТСГ, міжлабораторні відмінності референтних інтервалів. Можливості для забезпечення якості результатів лабораторних досліджень в Україні.
Основні тематики обговорень протягом 21 Європейського конгресу з клінічної хімії та лабораторної медицини
By
Posted on